Praktijk Braassemermeer transparant

MANUELE THERAPIE

Uw huisarts of specialist kan u bij bepaalde klachten specifiek verwijzen naar een manuele therapeut. Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, te maken hebben met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. 

Manuele therapie bij

Praktijk Braassemermeer

Praktijk Braassemermeer

Voor wie is manuele therapie bedoeld?

Manuele therapie is bedoeld voor mensen die klachten hebben als gevolg van stoornissen aan het bewegingsapparaat: botten, gewrichten en omliggende structuren. Behalve dat deze functiestoornissen pijn kunnen veroorzaken ín en rond gewrichten, kunnen als gevolg hiervan ook klachten optreden in andere delen van het lichaam. Hieronder volgt een aantal voorbeelden van aandoeningen die door de manueel therapeut kunnen worden behandeld.

Als u klachten hebt aan de wervelkolom of ledematen komt dat vaak omdat gewrichten niet goed werken. Vaak is een kortere of langere overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht. U kunt dan moeilijk bewegen en vaak doet het pijn. Ook kunnen de spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Manuele therapie kan hierbij uitkomst bieden. De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken die hij toe kan passen om de gewrichten beter te laten functioneren en houding en bewegingen te verbeteren. De effecten zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Meestal is zacht trekken aan of duwen tegen de lichaamsdelen voldoende. Soms beweegt de manueel therapeut de gewrichten wat sneller. Daarbij hoor je soms een knappend of krakend geluid, wat overigens niet pijnlijk is. De effecten zijn vaak direct merkbaar, je ervaart een toename in de bewegingsvrijheid en vaak een afname van pijn.

Op basis van de uitkomsten van het onderzoek en het vraaggesprek zal de manueel therapeut met u bespreken of uw klachten door middel van manuele therapie gunstig te beïnvloeden zijn.

Voor welke aandoeningen kunt u bij Praktijk Braassemermeer terecht?

Afspraak aanvragen

Afspraak aanvragen

In onderstaand formulier vult u uw voorkeursdagdeel en dag in. Wij zullen ons best doen om een passende afspraak aan te bieden. We nemen contact met u op om de afspraak te bevestigen.