Praktijk Braassemermeer transparant

ECHOGRAFIE

ECHOGRAFIE

Het gebruik van echografie bij onze fysiotherapiepraktijk heeft als doel visueel inzicht te krijgen in de klachten van de patiënt. Hierdoor kan er sneller en beter een diagnose worden gesteld. Er kan bijvoorbeeld goed gezien worden of er sprake is van een spierscheuring.

Echografie bij

Praktijk Braassemermeer

Praktijk Braassemermeer

Wat is echografie?

Een echo of echografie is bij de meeste mensen bekend door het zichtbaar maken van een ongeboren baby tijdens de zwangerschap. Maar ook voor de fysiotherapeut is deze techniek een prima hulpmiddel. Echografie kan namelijk heel goed worden gebruikt om spieren, pezen, kapsel, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven. Daarnaast is een echo soms heel nuttig om tijdens het revalidatieproces het herstel te volgen.

Wanneer heeft u baat bij echografie?

Echografie kan bij iedereen worden toegepast. De kwaliteit van pezen, spieren en gewrichten is met echografie goed in beeld te brengen. Hierdoor wordt duidelijk hoe uw belastbaarheid is en wordt een gerichte training en behandelkeuze mogelijk. Dit zorgt ervoor dat uw behandeling een stuk efficiënter en sneller kan verlopen. Het gevolg is dat u zo snel mogelijk weer klachtenvrij bent.

Tijdens een uitgebreid intakegesprek bekijken we of uw klachten ook daadwerkelijk met echografie in kaart kunnen worden gebracht.

Voor welke aandoeningen kunt u bij Praktijk Braassemermeer terecht?

Afspraak aanvragen

Afspraak aanvragen

In onderstaand formulier vult u uw voorkeursdagdeel en dag in. Wij zullen ons best doen om een passende afspraak aan te bieden. We nemen contact met u op om de afspraak te bevestigen.