Praktijk Braassemermeer transparant

Dry Needling

Dry needling is een speciale behandelmethode waarbij de fysiotherapeut je spieren triggert met een droge acupunctuurnaald. Het triggeren zorgt voor een snelle en langdurige ontspanning van spierverhardingen en verkrampingen.

Dry Needling bij

Praktijk Braassemermeer

Praktijk Braassemermeer

Wat is dry needling?

Het is een techniek waarbij met een dunne steriele naald een “spierknoop” (triggerpoint) wordt aangeprikt. Door het aanprikken zal de spier ontspannen. Triggerpoints kunnen lokaal, of elders in het lichaam klachten geven. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat een triggerpoint op een schouderbladspier tenniselleboogklachten geeft, of zelfs tintelingen, of pijn in de hand.
Het aanprikken van een spier voel je nauwelijks. Wordt er een triggerpoint aangeprikt dan wordt er een dof en/of warm gevoel ervaren. De spier gaat zich dan ook vaak spontaan kort aanspannen en vervolgens weer ontspannen. Door het opheffen, of verminderen van de triggerpoints verdwijnen de klachten.
Er wordt uiteraard met steriele naalden gewerkt. Het heet dry needling, omdat er geen vloeistof in het lichaam wordt gespoten.

Voor welke aandoeningen kunt u bij Praktijk Braassemermeer terecht?

Afspraak aanvragen

Afspraak aanvragen

In onderstaand formulier vult u uw voorkeursdagdeel en dag in. Wij zullen ons best doen om een passende afspraak aan te bieden. We nemen contact met u op om de afspraak te bevestigen.